Vores faglige tilgange
Vores tilgang bygger på forskellige faglige og pædagogiske metoder
Rehabiliterende/habiliterende tilgang
Vi opmuntrer og støtter vores borgere til at bevare, forbedre og udvikle deres fysiske, psykiske og sociale ressourcer og potentialer. Vi fokuserer på at styrke deres identitet, selvværd og livsglæde samt evnen til at kommunikere og opleve indflydelse på deres eget liv.
Individuel tilgang
Vi tilpasser vores pædagogiske praksis efter den enkelte borgers behov, ønsker, udviklingsniveau, ressourcer og vanskeligheder
Struktureret hverdag
Vi skaber en forudsigelig og struktureret hverdag, der giver tryghed og mulighed for udvikling af personlige og sociale kompetencer og handlemuligheder samt reducerer selvskadende og/eller udadreagerende adfærd.
Neuropædagogisk tilgang
Vi anvender neuropædagogik som vores primære tilgang til at skabe rammer og struktur i hverdagen. Dette giver os mulighed for at tilpasse vores støtte til den enkelte borgers behov og skabe de bedste betingelser for deres trivsel og livskvalitet.
Vi integrerer viden om neuropædagogik og indsigtspædagogik i vores praksis og teoretiske forståelsesramme. Dette giver os mulighed for at forstå og støtte hele mennesket på en holistisk måde, hvor relationen og det kvalificerede møde er centralt.
Sindslidelser og oligofreni
Vi afholder løbende kurser om psykiatriske diagnoser kombineret med udviklingshæmning eller andre mentale funktionsnedsættelser for at forbedre vores forståelse og støtte i disse områder.
Sanseprofiler
Vi kortlægger og afklarer borgernes sansebearbejdningsmønstre og iværksætter tiltag i det pædagogiske miljø for at reducere sansebearbejdningsforstyrrelser.
Sundhed
Vi har særligt fokus på sundhedsfaglige områder og opgaver i tilbuddet med en koordinerende sygeplejerske ansvarlig for at sikre sundhedsfaglig kvalitet og samarbejde med andre sundhedspersoner.
Vi følger en tilgang, der sigter mod rehabilitering og habilitering, hvor vi støtter borgerne i at bevare, forbedre og udvikle deres fysiske, psykiske og sociale ressourcer.
Vi tilpasser vores indsats til den enkelte borgers situation og har som mål at genoprette eller bevare deres livsbetingelser. Vi støtter borgerne i at bevare eller forbedre deres mentale, fysiske og sociale funktioner, herunder identitet, selvværd, livsglæde og sociale færdigheder.
Vi lægger vægt på sund kost og sikrer, at borgerne får den ernæring, de har brug for. Vi tilskynder også til fysisk aktivitet og støtter borgerne i at finde ro og hvile samt håndtere sanseindtryk.
På Gammelmosen har vi en sygeplejerske ansat, som har det overordnede ansvar for sundhedsrelaterede opgaver. Sygeplejersken samarbejder med vores øvrige personale og ledelse samt eksterne sundhedsfaglige instanser som hospitaler, læger og specialterapicentre. Vi sørger for daglig medicinhåndtering og sikrer løbende opfølgning hos praktiserende læger og specialiserede teams som Oligofreniteamet.